Coach-traject

Jeshcoaching biedt professionele begeleiding  en ondersteuning

Persoonlijke coaching

Waar krijg jij energie van en word je blij van?
 
 • Hoe kan ik mijn persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit vergroten?

 • Hoe bereik ik meer met minder moeite?

 • Hoe haal ik het beste uit mezelf?

Persoonlijke ontwikkeling is de behoefte om jezelf te ontwikkelen die vaak  ontstaat vanuit een privé- of werksituatie die niet helemaal lekker loopt. Ook kan het zijn dat bepaalde gewoontes, gedragingen of overtuigingen (van jezelf of vanuit de familielijn) zo zijn ingesleten dat ze jouw groei en ontwikkeling belemmeren, waardoor je doelen niet behaald of zelfs geen stappen zet.      

Je probeert de dingen met je hoofd op te lossen en het “doen” blijft uit. 

Persoonlijke effectiviteit gaat om het optimaal besteden van de beschikbare tijd in je werk- en privéleven. Het houdt in dat je de dingen doet waar jij goed in bent en waar je energie van krijgt. Persoonlijke effectiviteit is daarom voor elk mens anders.

Negatieve beïnvloedingsfactoren: Belemmerende gedachtes, niet zichtbaar zijn,  angsten, onzekerheid, piekeren, stress, burn-out, relaties, samenwerking, gebrek aan assertiviteit, communicatie, time management enz…..

Het is mijn expertise om je terug te brengen naar je eigen kern of de kern van het probleem, en hiermee samen aan de slag te gaan

Coach voor levensvragen

Iedereen kent momenten dat het niet lekker loopt. Een situatie of levensfase waarin je het gevoel hebt dat je wordt geleefd en niet in contact staat met je eigen behoeften en verlangens of waar je merkt dat je van jouw levenspad bent afgedwaald.  Dat je meer aan het overleven bent in plaats van te “leven”. Meestal ervaar je dit in de vorm van een gevoel of een terugkerende situatie, die confronteert, uitdaagt, onrust geeft of verlammend werkt.

Onderwerpen van de coachvragen kunnen heel uiteenlopend zijn:

 • Familie & gezin (omgang en interactie in het gezin, zoals met bijvoorbeeld bijzondere en speciale kinderen, puzzelkinderen)
 • Relationele sfeer
 • Rouw- en verlies (verlies van: een dierbare, goede gezondheid, ontslag, vriendschap enz….)
 • Traumatische gebeurtenissen (scheiding, overlijden, ongevallen, ziekte enz.)
 • Nieuwe levensfase ( ander werk, relatie, geloof enz..)

 

HSP & HSS Coaching

Meer en meer mensen zijn hooggevoelig/ hoogsensitief (HSP). Voor hen is de wereld niet altijd een vriendelijk, eerlijk, prettig en voorspelbaar. Je kunt last hebben van de vele indrukken en prikkels waaraan je word blootgesteld en het is de kunst om een juist evenwicht te vinden tussen drukte, rust en verwerkingstijd. Een gezonde grens creëren tussen jou en de buitenwereld.

Een deel van de hoogsensitieve mensen heeft juist meer behoefte aan prikkels, uitdaging en afwisseling (HSS) en zoeken het op. Ook dan is het de kunst om een juist evenwicht te vinden tussen drukte, rust en verwerkingstijd en jezelf niet te overvragen.

Belangrijke vragen kunnen zijn:

 • Hoe kan ik omgaan met overgevoeligheid voor prikkels in het dagelijks leven zonder mezelf te verliezen?
 • Hoe kan ik mezelf beter beschermen en afsluiten en niet voortdurend meegaan in de emoties van de ander?
 • Hoe kan ik als ouder mijn hooggevoelige kind het beste begeleiden?
 • Hoe ga ik om met hooggevoeligheid als het verder gaat dan normaal zien en voelen, als jijzelf of je kind spirituele ervaringen hebt die je niet kan plaatsen?
Jeshcoaching

Kinderen zijn niet altijd in staat om zelf op een goede manier aan te geven wat ze nodig hebben. Ik ondersteun ook ouders door meer inzicht te geven in hun kind(deren) en de situatie.

Jessica Voeten-Hopstaken

Docent Omgangskunde | Specialist in gedrag- en gedragsverandering & verandercoach

Jeshcoaching is aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO), ondersteunt het Diversity Statement European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en werkt volgens de ‘Global code of Ethics’  

KvK-nummer: 67172296

Scroll naar top