Leiderschap

Wat & Waarom?

Leiderschap is het proces waarbij je anderen beïnvloedt om samen een bepaald doel te bereiken.

Een goede leider is in staat om anderen te inspireren en stimuleren. De intrinsieke motivatie en betrokkenheid te vergroten en zo ook de prestaties.

Dit ga je zeker niet bereiken door “de baas” te zijn en medewerkers een stressvol gevoel te bezorgen als je met ze samenwerkt of in de buurt komt, want dat is verleden tijd. 

Goed leiderschap vraagt om zelfontwikkeling als continu proces. Hierbij is een ‘critical friend’ en coach onontbeerlijk!

Als Omgangskundige en verandercoach/ Black Belt Lean begeleid ik reeds langere tijd leiders, directie- en managementteams. 

Wat ik zie is dat de balans tussen leiderschap en mens zijn soms lastig te vinden is. Omgaan met eigen gevoelens, emoties, gedachten en teleurstelling kan zorgen voor (persoonlijke) uitdagingen op de werkvloer. Dit veranderen is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al is de wil aanwezig.

We worden namelijk voor een heel groot deel onbewust aangestuurd door ons brein. Om dit op een relatief eenvoudige wijze te veranderen zet ik in overleg graag IEMT in.

Voor meer informatie lees hieronder verder  

 

7 kenmerken van goed
leiderschap

 1. Als Leider geef je het goede voorbeeld en laat je wenselijk gedrag zien!  “Ze doen niet wat je zégt, ze doen wat je dóet.”
 2. Als Leider geef je medewerkers vertrouwen door ze eigen verantwoordelijkheden te geven en autonomie toe te kennen. Dit is een proces wat coachende vaardigheden vraagt van de jou als leider!
 3.  Leiders zijn zichtbaar op de werkvloer en weten wat er speelt bij medewerkers en klanten.                                   “go to the Gemba” = ga naar de werkvloer! 
 4. Ben en blijf jezelf en wees authentiek! Vertel je eigen verhaal en wat jouw drijfveer is, inspireer mensen!
 5.  Als Leider ben en blijf je verantwoordelijk voor resultaten en prestaties dus is het van belang dat je de regie neemt. Dit vraagt om een duidelijke ambitie | doel,  resultaat- en actiegerichtheid. 
 6. Leiders moeten kunnen motiveren en inspireren, alles is energie en heeft effect, dus ook je eigen uitstraling en  tone of voice.
 7. Communicatieve vaardigheden zoals ‘oprecht luisteren en het vermogen tot zelfkritiek- en reflectie zijn belangrijk. 

Waarvoor kun je bij mij terecht

 • Versterken leiderschapskwaliteiten 
 • Critical Friend/ sparringpartner
 • Intervisie/ ijsbergcoaching 
 • Omgaan met conflicten  
 • Eigen inspiratie versus inspireren en motiveren van medewerkers.
 • Verbeteren van communicatie met anderen.
 • Meer zelfvertrouwen en assertiviteit verhogen.
 • Vergroten besluitvaardigheid en daadkracht
 • Leiding geven aan continu verbeteren, hoe?
 • Effectiever omgaan met tijd, prioriteiten stellen en meer structuur aanbrengen.
 • Doel- en actiegericht leren werken en andere daarbij betrekken en in meenemen.
 • Tijd vrijmaken 
 • Focus/ koers bepalen en vasthouden.
 • Creëren van Orde en Overzicht (5S)
 • Visueel management toepassen
 • Kaizen, visgraagtanalyse (vaststellen grondoorzaken)
 • IEMT (Intergral Eye Movement Therapie) 

In drie stappen aan de slag

Kennismaken

1ste afspraak

Vervolgtraject

Tijdens een telefonisch gesprek of video call verkennen we de hulpvraag en/of het te behalen doel. We bespreken de mogelijkheden en kijken of deze aansluiten en passend zijn bij wat er nodig is. Bij voldoende wederzijds vertrouwen  volgt een offerte ter goedkeuring. 

We onderzoeken verdiepend de hulpvraag, het te behalen doel of ambitie. Vervolgens stellen we samen een plan van aanpak op met concrete doel(en), acties en afspraken. Hierbij stellen we een deadline vast, rekening houdend met het aantal afspraken.

Tijdens de vervolgsessie bekijken we steeds de voortgang op zowel de persoonlijke als zetten een persoonlijk ontwikkelbord en andere tools in (visueel management) om zaken inzichtelijk en overzichtelijk te maken. We werken waar mogelijk samen Je gaat vervolgens zelf aan de slag om de nieuwe manier van werken eigen te maken en steeds breder toe te passen.  Van Denken naar Doen.

Tarief

Een coachtraject bestaat uit minimaal 3 afspraken en duurt max. 6 maanden maar kan in overleg verlengd worden. 

Het telefonisch of online gesprek is gratis

Afspraak per uur: € 150.00 excl. BTW waarbij een gemiddeld coachgesprek 1,5 uur duurt.

Ik verwelkom je graag in mijn praktijkruimte in Roosendaal of ontmoet je online via Google Meet.

In overleg kan de afspraak op een andere locatie of de werkplek plaatvinden. Als coachee, ben je verantwoordelijk voor de eventuele reservering en bijkomende kosten. 

Zowel de reiskosten van  € 0,19 per kilometer als de reistijd tegen uurtarief, worden extra in rekening gebracht

Recencies

Jessica Voeten-Hopstaken

Docent Omgangskunde | Specialist in gedrag- en gedragsverandering & verandercoach

Jeshcoaching is aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO), ondersteunt het Diversity Statement European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en werkt volgens de ‘Global code of Ethics’  

KvK-nummer: 67172296